torsdag 23 oktober 2008

mp good bye

Jag har lämnat miljöpartiet de gråa, kanske dags att starta nytt - eller bara begråta?

Ni kan alltid läsa www.fria.nu där skriver jag inledare var tredje vecka. Denna gång om behovet av ett nytt parti.

Är ni intresserade av att diskutera äkta grönt?

Hör av er! laszlo@ljusdal.se

Jag känner mig ensam ute i kylan, så här efter 25 år i mp.

László

3 kommentarer:

Lennart sa...

Inte oväntat, László! Min kommentar har Du idag direkt från Ljusdal på min egen blogg Skärvor från skäret - http://skarvorfranskaret.blogspot.com.
Vi ses!
Lennart

Emma Grön sa...

Om sådana som du, László, som behövs för en grön debatt i mp, lämnar partiet så har du ju bidragit till att man tar ett kliv närmare det grå. Hur går det ihop? Partiet utgörs ju av alla sina medlemmar.

László sa...

Precis så som du resonerar gjorde många SSU-are när mp bildades och CUF- are. Många bland dem var rätt gröna, men de ville inte lämna sitt parti.

Det är en rimlig hållning, så länge man inte hamnar för långt ifrån sitt partis officiella linje. För då blir man ju ett "falskt" alibi. Det beror naturligtvis också på hur känslig man är för detta. Tydligen är jag rätt känslig. Min livskamrat Karin är kvar. Jag tror inte att vi skiljer oss särskilt mycket åt rent politiskt.

Flerpartisystemet, som vi har i Sverige, bygger dock på att folk orkar och vågar starta nytt när de gamla inte täcker in hela den ideologiska kartan. Egentligen. Fast där är jag inte än.

László